Groupama: a kkv-k 40 százaléka rendelkezik vállalkozói vagyonbiztosítással

A kis és középvállalkozások (kkv) 40 százaléka rendelkezik vállalkozói vagyonbiztosítással, 40 százaléka élet-, baleset- vagy betegségbiztosítást kötött a cég vezetőjére, míg az alkalmazottakra csupán 18 százalékuk gondolt - derül ki a Groupama Biztosító legfrissebb felméréséből.
A Groupama Biztosító megrendelésére az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. által 200-as mintán végzett reprezentatív kutatásban legfeljebb 20 munkavállalót foglalkoztató, maximum 500 millió forint nettó éves árbevételt elérő, nem mezőgazdasági kis- és középvállalkozások vezetőit kérdezték biztosítási hajlandóságukról. 

A felmérés szerint biztosítási szerződés kötésénél a kisvállalkozásoknak a megbízható, pontos kártérítés, valamint az adott cégre szabott egyedi ajánlat a legfontosabb.  

Kiemelték: a kkv-k legtöbbször az alkusz oldalakon szerzik be a szükséges információkat, a szerződést azonban a cégvezetők már szívesebben kötik személyesen a biztosítótársaságok üzletkötőjénél, vagy irodájában. 

A felmérés szerint a biztosítással nem rendelkező vállalkozások 21 százaléka nem is tartja fontosnak ezt a fajta védelmet. A megkérdezettek 20 százaléka pedig anyagi okokkal magyarázta, hogy nem kötött biztosítást vállalkozására. 

A Groupama Biztosító közel 1,3 millió ügyféllel rendelkezik, a cég szolgáltatásai 140 fiókján és üzletkötői hálózatán keresztül érhetőek el.

MTI

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: