Daróczi László az AMC új vezetője

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter november 11-ével Daróczi Lászlót nevezte ki az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (AMC) igazgatójának - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI-vel.
A közösségi agrármarketing tevékenységgel kapcsolatos feladatokat - a kormány korábbi határozata szerint - ez június 15. óta az állam 100 százalékos tulajdonában lévő AMC látja el, amely felett a tulajdonosi jogokat a földművelésügyi miniszter gyakorolja.

Az AMC a közlemény szerint aktív szerepet tölt be a magyar agrárium és élelmiszergazdaság versenyképességének és üzleti eredményeinek javításában. Tevékenységével hozzájárul a tudatos fogyasztói magatartás kialakulásához, az egészséges táplálkozás elterjedéséhez, a hazai élelmiszertermékek megerősítéséhez, valamint erősíti a hagyományos és kézműves termékek ismertségét és kedveltségét.

Az FM az MTI érdeklődésére közölte: a társadalomtudományi végzettségű Daróczi László 2013 óta dolgozik a minisztériumban politikai tanácsadóként, majd igazgatói kinevezéséig a miniszteri kabinet vezetője volt.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: