Lezárult az Erste Bank nem teljesítő jelzáloghitel-portfóliójának eladása

Lezárult az Erste Bank Hungary lakossági nem teljesítő jelzáloghiteleinek egy részét tartalmazó portfóliójának értékesítése, a vételár több mint 19 milliárd forint volt - közölte a bank kedden az MTI-vel.
A közlemény szerint a tenderen nyertes Intrum Justitia november 10-én megfizette a több mint 19 milliárd forintos, mintegy 62 millió eurós vételárat, az Erste Bank pedig átadta az adatokat.

A tranzakció megfelel a magyarországi hatályos szabályozásnak - jelezte az Erste.

A tájékoztatás szerint az Intrum Justitia Európa vezető követeléskezelési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoportja, 3850 alkalmazottja van 20 országban. A csoport 2015-ben elért konszolidált árbevétele csaknem 5,6 milliárd svéd korona (173 milliárd forint) volt.

A bank korábbi közlése szerint az Erste Bank magyarországi érdekeltségének az anyavállalat tulajdonosaira eső nettó nyeresége 109,6 millió euró lett az idei első kilenc hónapban, szemben a tavalyi 46,1 millió euróval. Az Erste Bank Hungary nem teljesítő hiteleinek összértéke Magyarországon az év eleji 856 millió euróról 592 millió euróra csökkent, miközben a teljes hitelállomány 7,528 milliárd euróról 7,938 milliárd euróra emelkedett.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: