Óriási pénzesőt jelentett be a kormány – erre lehet pályázni

Tíz új európai uniós hitel- és vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelprogram indul.
A 2017 februárjától igényelhető termékek révén összesen 537 milliárd forint uniós forráshoz juthatnak hozzá a vállalkozások az MFB-pontokon keresztül – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Rákossy Balázs szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (GINOP) a pénzügyi eszközök és szolgáltatások fejlesztése címén a korábbihoz, az előző uniós ciklushoz képest több mint háromszor nagyobb összegű forrás, összesen mintegy 730 milliárd forint áll rendelkezésre. A tíz új hitelterméket a GINOP, illetve a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (VEKOP) keretében összesen 537 milliárdos keretösszeggel lehet igénybe venni.

A kombinált hiteltermékeket kapacitásbővítésre, infokommunikációs fejlesztésekre, kutatás-fejlesztésre, energiahatékonysági beruházásokra és komplex élelmiszeripari beruházásokra lehet felvenni.

Az államtitkár elmondta: a visszatérítendő forrásokhoz rendkívül kedvező feltételekkel, jellemzően 15 éves futamidővel és 0-2 százalékos kamat mellett juthatnak a vállalkozások, 10 százalék saját forrás mellett.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: