Kivárásra számítanak az elemzők a tőzsdén

Kivárás jellemzi a Budapesti Értéktőzsdét (BÉT) szerdán nyitáskor, ugyanis a befektetők Dunald Trump megválasztott amerikai elnök magyar idő szerint délutáni sajtótájékoztatójára figyelnek majd az MTI által megkérdezett elemzők szerint.
Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: Trump sajtótájékoztatóján, amely a hét legfontosabb eseménye, a befektetők sok kérdésükre választ kaphatnak majd. Az itt elhangzó bejelentések a magyar részvénypiacon csütörtökön fejtik ki a hatásukat, az európai börzékre azonban még a szerdai kereskedés folyamán hatással lehetnek.  

Az elemző a vezető részvények közül kiemelte: a Magyar Telekom kedden jelentette be, hogy eladja montenegrói leányvállalatát, ami az elemző szerint pozitívumnak tekinthető. Hozzátette: a bejelentés hatására több célár-emelés is érkezett a papírra.

Rövid Szabolcs közölte: az OTP-nél a 8800 forintos szintre lesz érdemes figyelni, hogy a papír át tudja-e lépni ezt a szintet. A Mol esetében elképzelhető, hogy az elmúlt napokban tapasztalható gyenge olajár miatt a részvény árfolyama csökkeni fog - mondta.

Rövid Szabolcs pozitívan értékelte, hogy a BUX-index kedden újabb történelmi csúcsot döntött.

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője kommentárjában kifejtette: a szerdai tőzsdenyitás előtt nem érkezett újabb impulzus a magyar piacra, így a BUX trendkövető lehet szerdán. A Magyar Telekomra vonatkozó célárfolyam emelések marginális hatással lehetnek a cég részvényére, elsősorban a hangulatot javíthatják, mivel a korábbi célárfolyamok is a legutóbbi árfolyam felett voltak - ismertette.  

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 177,27 pontos, 0,54 százalékos emelkedéssel, 33 031,53 ponton zárt kedden, ami újabb történelmi csúcs. A részvénypiac forgalma 12,6 milliárd forint volt. A Mol 30 forinttal, 0,14 százalékkal 20 970 forintra gyengült, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 92 forinttal, 1,06 százalékkal 8742 forintra erősödtek, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,18 százalékkal 516 forintra nőtt, forgalma 2,5 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 14 forinttal, 0,22 százalékkal 6448 forintra emelkedett, forgalmuk 3,1 milliárd forintot ért el.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: