A fogyasztóvédelmi egyesület kevesli a civil szervezetek támogatási lehetőségeit

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) szerint a pályázati úton elnyerhető állami támogatás a fogyasztóvédelmi szervezetek többsége számára kevés a működésük fenntartásához.

MTI - Az egyesület az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztet: a fogyasztóvédelmi civil szervezetek legnagyobb részben az állam által kiírt pályázatokból nyerik el támogatásukat, amely létezésüket segíti. A fogyasztóvédelmi civil szervezetek támogatott pályázatainak listája a múlt héten jelent meg.

"Habár az elmúlt 3 évben sok fogyasztóvédelmi civil szervezet kapott támogatást, sajnos összegszerűen nem mindegyik kap annyit, amennyi egyáltalán a működési költségeit - nemhogy a tanácsadást, vagy egyéb klasszikusan civil feladatot - fedezné" -írták. Véleményük szerint a nyertes pályázók listájáról kitűnik, hogy három szervezet kimagaslóan sok támogatást kapott.

Az OFE rámutat: hiába van viszonylag sok nyertes pályázat, a szervezetek legtöbbje - közöttük az egyesület is - nehezen képes még egy iroda fenntartására is. A pályázatok elutasításának érveit - például "nem elég innovatív", vagy "szakmailag elnagyolt" - szubjektívnek tartja az egyesület.

Attól tartanak, hogy a támogatás hiánya "a jelentékeny támogatást elérő körből kiszorult" civil szervezeteket tevékenységük befejezésére kényszeríti.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: