BÉT - Csendes kereskedésre számítanak az elemzők

MTI - Csendes kereskedésre számít szerdán a Budapesti Értéktőzsdén a Buda-Cash és az MKB szakértője.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedelmi igazgatóhelyettese kivárós, alacsony forgalmú kereskedési napra számít kis árfolyammozgásokkal.

Hozzáfűzte: kedvező hangulatot hozhat, hogy kiderült, Barack Obama amerikai elnök Janet Yellent jelöli az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) új elnökének.

A szakértő szerint napközben az amerikai költségvetési vita alakulása adhat irányt az árfolyamoknak.

Balásy Zsolt, az MKB részvénystratégája kifejtette: a költségvetéssel kapcsolatos riadalom első jelei látszottak az amerikai piacokon, azonban érdekes módon ez sem Ázsiára, sem Európára nem hat szerdán reggel.

"Úgy tűnik, itt jobban bíznak a józan ész diadalában. Vagy csak kevésbé ismerik az amerikai politikusokat" - vélekedett a szakértő.

Balásy Zsolt szerint ennek megfelelően Európa nullás nyitásra készül és "nagy dolgokra itthon se számítanánk, a Mol talán folytathatja vontatott magára találását".

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 62,68 pontos, 0,34 százalékos emelkedéssel, 18 501,98 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 130 forinttal, 0,85 százalékkal 15 480 forintra erősödött, 826,8 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 35 forinttal, 0,84 százalékkal 4214 forintra nőtt, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,33 százalékkal 303 forintra csökkent, forgalma 313,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 33 forinttal, 0,82 százalékkal 4005 forintra esett, a részvények forgalma 785,8 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 2,4 milliárd forintos forgalom mellett 75 forinttal, 0,27 százalékkal 27 755 forintra emelkedett.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: