Készpénz és Erzsébet-utalvány - ezt kapod

A pénz és Erzsébet-utalvány a két leggyakoribb év végi jutalom, amelyre a munkavállalók számíthatnak - ismertette Dara Péter, a DEVISE Hungary ügyvezető igazgatója az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-vel együttműködésben készített felmérés eredményét.

Az 1206 munkáltató válaszaira épülő országos felmérés résztvevői csaknem 351 ezer főt foglalkoztatnak. Az adatok alapján visszaesett az előző években, évtizedekben bevált év végi juttatási forma alkalmazása. Ma elsősorban pénzt adnak a gazdasági társaságok és a különféle intézmények a karácsonyi időszakban. A válaszadók 30 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan számíthatnak dolgozóik pénzbeli jutalomra, további 15 százalékuk tervbe vette azt a kérdőív kitöltésének időpontjában.

A három éve bevezetett Erzsébet-utalvány a második leggyakoribb év végi jutalmazási mód. A megkérdezett cégek 19 százaléka él ezzel a lehetőséggel, és további 11 százalék tervbe vette azt. Természetbeni juttatást pedig a munkáltatók 11 százaléka ad év végén, további öt százalék nyilatkozott úgy, hogy tervez ilyenfajta jutalmat. Egyéb jutalom alkalmazásáról 13 százalék számolt be, további 10 százalék pedig tervez ilyet.

A felmérés szerint annak ellenére, hogy a válaszadó munkáltatók 2013-at jóval pozitívabbnak ítélik, mint az előző éveket, mégis egyfajta óvatosság jellemzi őket. A korábbi évek nehéz helyzete sok szervezetet indított el az előremenekülés irányába. A felmérésben is mért eredményességet, a fejlődést azonban fenn is kell tartani.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: