Az NFM a dohánykoncessziós pályázatok kiadási határidejének meghosszabbítását kérte

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezte a Fővárosi Törvényszéknél, hogy hosszabbítsa meg a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásával kapcsolatos közérdekű adatok kiadásának határidejét - közölte a szaktárca pénteken az MTI érdeklődésére.


Az NFM ezt azután közölte, hogy Molnár Csaba, a DK alelnöke az MTI-nek elmondta, közérdekű adattal történő visszaélés miatt büntetőfeljelentést tettek, amiért az NFM egy korábbi jogerős ítélet ellenére sem adta ki a trafikpályázatokkal kapcsolatos adatokat, legkésőbb csütörtökig. A DK-alelnök szerint jogerős bírósági határozatba foglalt határidőt nem lehet meghosszabbítani, a minisztériumnak a jogerős bírósági ítélet után majdnem ötven napja volt nyilvánosságra hozni a kért adatokat, mindezt azonban nem tették meg, ami szerintük bűncselekmény gyanújára ad okot.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hangsúlyozza, hogy a tárca kiadja a 2013. május 13. napjáig bezárólag benyújtott és elbírált pályázatok értékeléséről szóló egyes pályázati értékelő lapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket. Ennek érdekében a minisztérium már megkezdte a mintegy 15 ezer darab pályázathoz kapcsolódó dokumentumok másolásához szükséges munka előkészítését. A hatalmas iratmennyiségre tekintettel a tárca az elsőfokú ítéletben megállapított 15 napos teljesítési határidő meghosszabbítását kezdeményezte a Fővárosi Törvényszéknél. 

A bíróság a polgári perrendtartás előírásai szerint 15 napnál hosszabb teljesítési határidőt is megállapíthat, részletekben való teljesítést is elrendelhet. A felek erre vonatkozó kérelmüket az ítélet jogerőre emelkedését követően is előterjeszthetik - közölte az NFM.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: