Új piacokon nyomul az IBM

Nőtt az IBM nyeresége, bevétele viszont csökkent az idei második negyedévben az előző évihez képest.

Éves alapon számolva az International Business Machines (IBM) amerikai informatikai vállalat nyeresége 28 százalékkal nőtt, de bevétele 2,2 százalékkal csökkent 2014 második negyedévében. Az IBM profitja 2014 április-júniusában 4,14 milliárd dollár lett, a részvényenkénti nyeresége 4,12 dollár, a bevétele pedig 24,36 milliárd dollár. Bizonyos egyszeri tételek nélkül számolva a részvényenkénti nyeresége 4,32 dollár volt, több mint amennyit a piaci elemzők vártak.

A IBM bevételi mutatói kissé javultak a nagyteljesítményű számítógépek gyártásával foglalkozó üzletágánál, de a szerverüzletág bevétele a második negyedévben csökkent. A szoftver és szolgáltatási üzletágnál növekedés volt, de egyes elemzők szerint nem elég nagy mértékű.

A vállalat hagyományos működési területei mellett új piacokon próbálja ki magát, hogy javítson helyzetén. A héten együttműködési megállapodást kötött az Apple és az IBM, amelynek keretében az IBM üzleti cégeknek szánt applikációkat gyárt az Apple mobileszközeire.

Az IBM részvényárfolyama 2014 eleje óta 3 százalékkal nőtt, viszont a negyedéves jelentése kiadása után a tőzsdén kívüli forgalomban 2,03 százalékkal csökkent péntek délelőttre.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: