NFÜ: nincs még döntés a napelemes pályázatokról

Még nem döntöttek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) a Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP) meghirdetett napelemes pályázatok támogatásáról - közölte az NFÜ sajtóosztálya kedden az MTI érdeklődésére.

MTI - Az atlatszo.hu internetes újság hétfőn írt arról, hogy olyan cégek részesültek 100 millió forint feletti támogatásban, amelyeknek "túlnyomó többségük frissen alapított, korábban más tevékenységet nem végző vállalkozás, néhány pedig a pályáztató szervezethez is köthető".

Az NFÜ tájékoztatása szerint a fejlesztési ügynökség honlapján téves adatok szerepelnek, ugyanis a július 25-én meghozott támogatói döntéseket felfüggesztette Lázár János államtitkár - aki az NFÜ-t augusztus 1-jétől felügyeli kormánybiztosként -, és erről az érintetteket hivatalosan tájékoztatták.

Az ügynökség szerint a forrásvesztés elkerülése érdekében a fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiemelt prioritásként kezeli, hogy a KEOP-os pályázatok esetében minél hamarabb döntés szülessen. "Az alternatív energetikai projektek az ország hosszú távú és fenntartható növekedése szempontjából is fontosak, éppen ezért különös gondossággal kell eljárni a kedvezményezettek kiválasztásánál" - közölte az NFÜ sajtóosztálya, hozzátéve, hogy heteken belül várhatóak a végleges döntések.

Azt is jelezték, hogy az NFÜ honlapján szereplő információk tájékoztató jellegűek, a hivatalos kommunikáció a pályázókkal és kedvezményezettekkel más módon történik. "Ezzel együtt nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy nem vettük észre a téves adatokat, de ezt a hibát még a mai nap folyamán kijavítjuk" - közölte az NFÜ sajtóosztálya.

Gazdaság, energia, EU, pályázat
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: