A PwC 60 millió dollárt fektet közép-kelet-európai tagvállalataiba

A PwC a tervek szerint 60 millió dollárt fektet a közép-kelet-európai régió tagvállalataiba a következő 3 év alatt, támogatva ezzel iparági és szakértői tudásbázisát, és erősítve piacvezető pozícióját - jelentette be csütörtökön a globális könyvvizsgáló és tanácsadó cég.

MTI - A közlemény szerint a befektetést a PwC Egyesült Királyságbeli tagvállalata finanszírozza, fókuszában pedig a PwC globális hálózatában dolgozó kiemelkedő tehetségek, illetve szakértő partnerek és igazgatók támogatása, bevonzása áll.

A befektetés azokra az iparágakra, területekre és szolgáltatásokra összpontosul, amelyek várhatóan a régió gazdasági növekedésének motorjai lesznek - különös tekintettel az olyan nagy piacokra, mint Oroszország vagy Lengyelország, a magas növekedést produkáló gazdaságokra, illetve az olyan kulcsjelentőségű szektorokra, mint az olaj- és gáztermelés, a közszolgálat, a bányászat, a pénzügyi szolgáltatások és a közszféra.

Nick Kós, a PwC Magyarország vezérigazgatója szerint, ahogy meglevő és potenciális magyarországi ügyfeleik fejlődnek és erősödnek, egyre fókuszáltabban foglalkoznak a helyi piaccal, a fejlődés alátámasztja a PwC magyar tagvállalatába való beruházás létjogosultságát.

A közleményben ismertetik: a PwC Global Annual Review kiadványa szerint megváltoznak a globális gazdasági erőviszonyok:  a fejlett országok helyett a fejlődő országok erőfölénye lesz meghatározó. A következő évtizedben ennek a "gazdasági egyensúlyozásnak" lehetünk szemtanúi, amelynek során tovább bővül a fejlődő piacok globális kiterjedtsége és befolyása. Az E7 országok - a világ hét vezető fejlődő nemzete - GDP-je 2009-ben körülbelül kétharmada volt a G7 országokénak, azaz a világ hét legerősebb fejlett gazdaságáénak. A pozíciók 2050-re felcserélődnek, nem is akárhogyan: az E7-ek aggregált GDP-je közel duplája lesz a G7 országokénak - írja közleményében a PwC.

A PwC CEE több mint 20 éve aktív a régióban. A vállalatot jelenleg 280 partner és 7000 alkalmazott alkotja, 29 ország 54 irodájában. A PwC CEE az egyedüli professzionális szolgáltatásokat nyújtó  vállalat, amely teljesen integrált hálózatban működik, összekötve Közép- és Kelet-Európát, valamint a korábbi szovjet tagállamokat.

Megosztás a Google Pluson