A Boehringer Ingelheim magyarországi forgalma 5,3 százalékkal nőtt

A német Boehringer Ingelheim gyógyszeripari cég magyarországi leányvállalata 2013 első félévében 5,3 százalékkal növelte forgalmát, 5,8 milliárd forintot meghaladó gyógyszer értékesítésével a 14. a hazai gyógyszerforgalmazók rangsorában - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

MTI - A közlemény szerint a magyarországi gyógyszerpiac 0,83 százalékkal nőtt az idei első félévben.

A társaság az első félévben több mint 900 millió forint gyógyszeripari különadót fizetett be a költségvetésbe. A szigorodó gyógyszeripari szabályozók terhei ellenére a vállalat elégedett a magyarországi jelenlétével, és fontos eredménynek tartja, hogy egyre több beteget gyógyítanak gyógyszereivel.

A közleményben az idei évben elért sikerek közé sorolták, hogy januártól társadalombiztosítási támogatással kapható a 2-es típusú diabetesben szenvedő betegek kezelésére szolgáló kombinációs készítményük, továbbá európai forgalombahozatali engedélyt kapott a tüdőrák kezelésére kifejlesztett gyógyszerük.

Az 1885-ben alapított, családi tulajdonban lévő Boehringer csoport világszerte 140 képviselettel rendelkezik és több mint 46 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A csoport 2013. első félévi nettó értékesítése 7,1 milliárd euró volt. A tavalyi teljes évi nettó forgalma 14,7 milliárd euró volt, aminek 22,5 százalékát fordította kutatás-fejlesztésre.
Megosztás a Google Pluson