Allen & Overy: élénkülhet a magyar vállalatfelvásárlási piac

Budapest - David Morley, a londoni székhelyű Allen & Overy globális jogi cég vezető partnere a magyarországi vállalatfelvásárlási piac élénkülésére számít.


"Az Allen & Overy már érzékeli a vállalatfelvásárlások növekedését Magyarországon, és jók a pozícióink az élénkülő piacon" - mondta David Morley a cég magyarországi irodája fennállásának 20. évfordulója alkalmából Budapesten a cég közleménye szerint.
A cég adatai alapján Magyarországon 2012 és 2013 augusztusa között 9,6 milliárd dollár volt a vállalatfelvásárlási tranzakciók összértéke, miközben például Szlovákiában 16,33 milliárd, Csehországban 19 milliárd, Lengyelországban 42,23 milliárd dollárt tett ki.
A budapesti iroda mára a cég közép- és délkelet-európai M&A praxisának regionális központjává vált. M
űködésének 20 éve alatt Magyarország legjelentősebb és legösszetettebb vállalatfelvásárlási (M&A), bankjogi, befektetési és más ügyleteiben adott tanácsot a Garancia Biztosító komplex értékesítésétől a budapesti Four Seasons Hotel megvásárlásán át az Eximbank legutóbbi strukturált kötvénykibocsátásáig - áll a közleményben.
"Nagy lehet
őségeket látunk a növekedésre Közép- és Kelet-Európában, beleértve Magyarországot is" - idézte a közlemény Hugh Owent, az Allen & Overy közép- és délkelet-európai partnerét, aki Budapestről fogja irányítani az iroda regionális vállalatfelvásárlási tevékenységét. "Mi vagyunk az egyetlen brit +Magic Circle+ jogi cég, amelyik még mindig jelen van Budapesten, és meggyőződésünk, hogy ez versenyelőnyt jelent számunkra az egyre növekvő számú régiós vállalatfúziók lebonyolításában" - tette hozzá a szakember.
Az Allen & Overy 5153 jogászt, ezen belül 525 partnert foglalkoztat 42 irodában világszerte. Az Allen & Overy Magyarországon 1993-ban kezdte meg m
űködését. A budapesti ügyvédi iroda 23 jogászt, ezen belül két partnert és három vezető ügyvédet foglalkoztat. Az iroda nagy tapasztalatokkal és szaktudással rendelkezik az M&A, a bankjogi és a tőkepiaci jogi tanácsadás terén, valamint szakértő a versenyjog, a munkajog és ingatlanjog területén - áll a közleményben.


Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: