Meghosszabbították a feljelentés-kiegészítés határidejét

Budapest - További 15 nappal meghosszabbította a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a feljelentés-kiegészítés határidejét a volt NAV-ellenőr, Horváth András feljelentése ügyében - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.


Horváth András még egy november elején tartott sajtótájékoztatón arról beszélt: nagyobb hazai cégek és multinacionális vállalatok több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál. Ezt az állítását később is megismételte, hozzátéve, ezzel kapcsolatban feljelentést is tett.
A NAV válaszul közölte, hogy a jogszabályoknak megfelel
ően jártak el az adózók ellenőrzésénél, mindenfajta részrehajlás, vagy indokolatlan előny biztosítása nélkül. Közölték azt is, hogy nyilatkozatai miatt feljelentik a volt adóellenőrt.
Az ügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben és a BRFK-t jelölte ki a vizsgálat lefolytatására, amelynek 15 napos határideje csütörtökön járt le. A feljelentés-kiegészítés határideje egyszer, ugyancsak 15 nappal hosszabbítható meg, ezt követ
ően dönt a nyomozóhatóság arról, hogy elrendeli a nyomozást vagy elutasítja a feljelentést.

Bűnügy, NAV

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: