Meglepő kijelentést tett Orbán

Nem a beruházások, nem a fogyasztás és nem is az export húzza a gazdaságot – legalábbis Orbán Viktor szerint.


A dolgozni akaró embereknek köszönhető a meglepő GDP adat - vélekedett Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint kultúraváltás zajlott le az elmúlt években, ennek köszönhető a 1,8 százalékos harmadik negyedévi növekedés - fogalmazott péntek reggel a Kossuth Rádióban. Magyarországon akkor van növekedés, ha többet dolgoznak az emberek. Hagyni kell ezt, nem szabad túlszabályozni a munkajogot, mérsékelni kell az adókat - ez a növekedés motorja. A kormányfő arról is beszélt, hogy amikor a ciklus végén el kell számolni, elmondhatják, hogy a négyből három évben növekedett a gazdaság.

A rezsiköltségek még a kommunizmusban sem csökkentek, most viszont igen és az infláció is mélyponton van - adott bővebb makrogazdasági képet. A kkv szektor még nem növekszik, amit a hitelek hiányának tud be a miniszterelnök. Ugyanakkor az utóbbi hónapokban beindult a jegybanki kamatcsökkentés, így lassan a kkv-k is hozzájuthatnak olcsó forrásokhoz. Ezt segíti a jegybank hitelprogramja is - tette hozzá.

Az áfacsalási botránnyal kapcsolatban azt mondta: várják a konkrétumokat, de szerinte jelenleg semmilyen pluszvizsgálatra nincs szükség. Orbán arról is beszélt, hogy a kormány megvédi a pénzügyi rezsicsökkentést. Ezt annak kapcsán mondta, hogy az ingyenes készpénzfelvétel miatt máris megjelentek az újabb banki díjemelések.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson