Nagy dobásra készül a Prezi és az Ustream Budapesten

Két világszerte ismert magyar cég, az internetes videostreaming szolgáltató Ustream és a Flash-alapú internetes prezentációkészítő szoftver-fejlesztő Prezi rendezi a fejlesztőknek szóló nemzetközi Craft Konferenciát Budapesten. A Craft célja, hogy bemutassa, hogy hol jár és merre tart a fejlesztői szakma; mindezt olyan előadókkal, akik szakterületük világszerte elismert művelői.
 
A Craft a közösen megszervezett, nonprofit konferenciák 5. rendezvénye. Sok hazai és nemzetközi szponzor fogott össze, hogy egy ilyen nagyszabású esemény létrejöhessen Európa szívében. Ezek az előadók jórészt olyan konferenciákon adnak elő, amelyek a hazai fejlesztőknek (földrajzilag vagy anyagilag) nem elérhetőek, ezért a Ustream és a Prezi úgy döntött, hogy Budapestre hozza ezeket az előadókat.

Az esemény három fő területre összpontosít: nyelvfüggetlen problémák, szervezetet érintő témák és olyan érdekességek, amivel érdemes lehet a fejlesztőknek és a cégeknek megismerkedni, egyfajta iránytű a mai technológiák és újdonságok világában.

Az előadók között lesz többek között Douglas Crockford, aki utálja, hogy ha a JavaScript atyjának hívják, Bruce Eckel, aki a mai napig az egyik legnépszerűbb Java és C++ könyv szerzője, Dan North, aki világszinten elismert agilis szakértő, Gojko Adzic, a minőségi fejlesztés egyik fő szószólója, Jeff Hodges, aki a Twitter berkein belül épít elosztott rendszereket, és ennek a fortélyaira meg fog tanítani minket; John Willis, akinek a neve egyet jelent a Devops-szal, Michael Feathers, aki a fejlesztők egyik bibliáját írta, Mitchell Hashimoto, aki olyan népszerű fejlesztő eszközök megalkotója, mint a Vagrant, Packer és a SERF vagy például Michael Nygard, aki a világ egyik legelismertebb előadója architektúrális kérdésekben" - mondta Hodicska Gergely, a konferencia főszervezője, a Ustream fejlesztési vezetője.
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: