Kormányzati forrásból fejlesztik a Harkányi Gyógyfürdőt

A kormány rendkívüli, 215 millió forint célzott támogatást adott Harkánynak, az önkormányzat a pénzt a tulajdonában lévő fürdő fejlesztésére fordíthatja - mondta Tiffán Zsolt baranyai fideszes országgyűlési képviselő szerdán, a városban tartott sajtótájékoztatón.


A politikus hangsúlyozta: e támogatás nélkül jövőre a fürdő egyes szolgáltatásai veszélybe kerülhettek volna. Úgy véli, ahhoz azonban, hogy a létesítmény mindenben megfeleljen a 21. századi követelményeknek, nagyságrendekkel több pénzre lenne szükség, és ezt reményei szerint a jövőben elő lehet teremteni.

Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy a kormányzati forrást a város 20 millió forint önerejével együtt két elavult kültéri medence felújítására költik.

Hozzátette, hogy a 2015 júliusára befejeződő kivitelezés révén a medencék hosszú távon is biztonságosan, költséghatékonyan működtethetők, s ez hozzájárul a fürdő vonzerejének megtartásához.

Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere (Fidesz-KDNP) arról szólt, hogy a gyógyfürdő korábbi vezetése már az őszi önkormányzati választások után, a hivatalba lépését követően azzal kereste meg, hogy az önkormányzat segítsen a kültéri medencék felújításához. Mivel a városnak erre nem volt pénze, Tiffán Zsolt közbenjárását kérte a kormánynál.

Az eseményen elhangzott, hogy az 1823 óta működő fürdőnek az idén több mint 460 ezer vendége volt, és a menedzsment abban bízik, hogy jövőre 10 százalékkal nő a látogatók száma.

A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a cég nyereségesen működik, 2012-ben 928 millió forint árbevétel mellett 40 millió, tavaly valamivel egymilliárd forint feletti bevétel után 70 millió forint nyereséggel zárt.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: