Túlteljesítette céljait az OTP Fáy András Alapítvány oktatóközpontja

Túlteljesítette projektcéljait az OTP Fáy András Alapítvány által létrehozott Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja (O.K. Központ) projekt az Európai Unió által támogatott időszakban - közölte az alapítvány szerdán az MTI-vel.


A projekt célja, hogy az edutainment módszer, a szórakoztatva oktatás alkalmazásával olyan gazdasági és pénzügyi tudást adjon át a középiskolásoknak, amely kiegészíti az iskolában tanultakat, illetve szükségesek a pénzügyi-gazdasági világban való eligazodáshoz.

A kiemelt kormányzati projekt megvalósítása 2012. szeptember 10-én vette kezdetét az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, az EU és a magyar állam 1 103 552 921 forinttal járult hozzá a projekt megvalósulásához.

A projektidőszak alatt több mint 15 ezer diák vett részt valamelyik pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási képzésen, ami több mint kétszerese a tervezett 6500-nak.

A projekt keretében száz pedagógus képzése is megvalósult.

A programba tíz, pályázati úton kiválasztott iskolát vontak be, amelyekkel együttműködési-képzési megállapodást írtak alá. Emellett az eltelt időszakban több mint 130 iskola, illetve több civil szervezet diákjai vettek részt a projekt képzésében. 

Sarkady-Kiss Lilla, az OTP Fáy András Alapítvány projektvezetője a közleményben kifejtette: bár az év végén a projekt Európai Unió által támogatott időszaka lezárul, az O.K. Központ tovább folytatja működését.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: