Új elnök a Magyar Bányászati Szövetség élén

Szakál Tamást, a Mol Magyarország kutatás-termelés igazgatóját választották a Magyar Bányászati Szövetség új elnökévé a szervezet rendkívüli tisztújító közgyűlésén, elnöksége 3 éves időtartamra szól - tájékoztatott a szövetség hétfőn.


A közlemény szerint az új elnök vezetése alatti első intézkedés a bányászati szövetség és a Magyar Mérnöki Kamara környezetvédelmi tagozata közötti együttműködési megállapodás megkötése volt. Ennek célja a magyarországi bányászati tevékenységek, illetve a környezetvédelmi és természetvédelmi érdekek együttes megvalósulásának elősegítése.

A fenntartható és felelős bányászatnak kulcsszerepe lehet a hazai gazdaság fejlődésében - idézi a közlemény Szakál Tamást.

A Magyar Bányászati Szövetség 65 tagvállalatból álló munkaadói, szakmai érdekképviseleti szervezet, alapvető feladata, hogy kedvezőbbé tegye a bányászati, és a bányászathoz kapcsolódó vállalkozások működési feltételrendszerét. A tagság összetételéből adódóan országos szinten reprezentálja a bányászat valamennyi alágazatát.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: