GVH: 18 milliós bírság az üdülési jogot népszerűsítő Euro Benefitnek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) határozata szerint az Euro Benefit Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Euro Benefit Kft.) az üdülési jogok népszerűsítésével félrevezette az ügyfeleket, ezért a versenyhatóság 18 millió forint bírságot szabott ki a cégre - olvasható a GVH csütörtöki közleményében.


Az Euro Benefit Kft. a szolgáltatásait 2012 januárjától 2014 júniusáig személyes, szóbeli egyeztetéseken, szórólapokon, weboldalakon népszerűsítette.

A GVH szerint a cég a fogyasztókat azonnali döntésre késztette, azt állítva, hogy az ajánlat csak korlátozott ideig érhető el. Valótlan előnyöket jelenített meg az üdülési jogokkal kapcsolatban, miszerint azok könnyebben eladhatók. Valótlan tájékoztatást adott az árkedvezményekről, illetve a fogyasztók meglévő üdülési jogának továbbértékesítését ígérte, újabb üdülési jog vásárlásának reményében - áll a közleményben.

A bírság kiszabásakor a GVH az Euro Benefit Kft. 2013. évi nettó árbevételéből indult ki. Súlyosbító körülményként értékelte a másodlagos értékesítés ígéretét, a jogsértő kommunikációt, ami hosszú ideig, széles körben tévesztette meg a fogyasztókat - közölte a GVH.


Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: