Hatszázmillió forint kormányzati támogatáshoz jutott Érd

Elsősorban a befektetés a jövőbe néven futó program előkészítéséhez használja fel Érd önkormányzata azt az egyszeri 600 milliós kormányzati támogatást, amelyről a múlt év végén született döntés – közölte a megyei jogú város polgármestere hétfőn az MTI-vel.


T. Mészáros András (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a tervek szerint 20 milliárd forint összértékű program keretén belül óvoda- és iskolafejlesztés indul, bővítik a szociális ellátórendszert, illetve minél több helyen megoldják a csapadékvíz-elvezetést. A támogatásnak köszönhetően több pénz juthat gazdaságfejlesztésre is, célul tűzték ki például egy "vállalkozói falu" létrehozását – tette hozzá a polgármester.

Közlése szerint a kormányzati támogatásra azért is volt nagy szükség, mert Érd a közép-magyarországi régió egyetlen megyei jogú városa, amelynek uniós támogatását meghatározza az ugyancsak e régióba tartozó főváros fejlettsége. Ez azt jelenti, hogy amíg a többi megyei jogú város a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetésből 10-40 milliárd forint közötti összegeket kaphat, addig Érd csupán 0,7 milliárd forintot.

A településtől korábban mintegy 12 milliárd forintnyi adósságot vállalt át az állam. Az adósságrendezéssel azoktól a hiteleitől szabadult meg a város, amelyeket az elmúlt években fejlesztésre kapott összesen 40 milliárdos uniós támogatáshoz szükséges önrész biztosításához vettek fel – tájékoztatott T. Mészáros András.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: