Kinevezték a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyetteseit

Spaller Endrét és Szigeti Gyula Pétert nevezte ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettesévé a miniszterelnök, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg.


Spaller Endre kinevezése 2015. január 6-i hatállyal, 5 éves időtartamra szól, Szigeti Gyula Péteré január 20-i hatállyal ugyancsak öt évre.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) az idén január 1-jétől vette át az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) feladatait, elnöke Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke lett.

Az NKFI Hivatal feladata, hogy létrehozza a hazai kutatás-fejlesztés és innováció kormányzati koordinációjának és kiszámítható finanszírozásának stabil intézményi rendszerét. Létrehozta az egységes Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapot (NKFI Alap), amely "a kutatás-fejlesztés és az innováció állami támogatását biztosító és kizárólag ezt a célt szolgáló, az államháztartásról szóló törvény szerint elkülönített pénzalap."

Az NKFI Hivatal a honlapján szereplő ismertető szerint előkészíti a kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiát, közreműködik a kormány által elfogadott stratégia megvalósításában. Finanszírozó intézményként kutatás-fejlesztési témapályázatokat és programokat, innovációs pályázatokat és programokat finanszíroz.

Képviseli továbbá Magyarországot a kutatás-fejlesztési és innovációs nemzetközi szervezetekben és együttműködésekben. Szakmai felelőse emellett a Magyarországnak nyújtott külföldi kutatás-fejlesztési és innovációs célú támogatásoknak, és részt vesz ezek felhasználásának koordinálásában.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: