Xerox: okosabbá válik a dokumentumkezelés

Egyre okosabbá válik a dokumentumkezelés világszerte, az iparág a várakozások szerint közel három százalékkal növekszik a következő három évben - ismertette a Xerox a nyomtatóipari trendeket és az Infocenter felmérésének adatait csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.


A legnagyobb bővülés az amerikai cég szerint az irodai szegmensben várható, elsősorban a felhő- és mobilnyomtatási megoldások, illetve a menedzselt nyomtatási szolgáltatások térnyerésének köszönhetően.


A mobileszközről való nyomtatás hozzásegíti a cégeket üzleti folyamataik meggyorsításához az irodán kívüli munkavégzés biztosításával, a menedzselt nyomtatási szolgáltatásokkal pedig a vállalatok költséghatékonyabban, versenyképesebben menedzselhetik a dokumentumkezeléssel járó feladataikat.


A Xerox előrejelzése szerint az egyfunkciós irodai berendezéseket fokozatosan kiszorítják a nyomtatásra, szkennelésre és faxolásra alkalmas multifunkciós készülékek. Bár látványos a színes nyomtatók előretörése, nem csökken a jövőben sem a kereslet a fekete-fehér berendezések iránt a cég trendelemzése szerint, mivel az irodai feladatokra továbbra is inkább mono készülékeket használnak. A prognózis alapján 2018-ban a dokumentumkezelési feladatokat ellátó berendezések kétharmada még mindig fekete-fehér lesz.


A cég várakozásai szerint nem változik a formátumok népszerűségi rangsora sem, az A4-es berendezések előnyben maradnak az A3-mal szemben. Ez részben az A4-es dokumentumok nagyobb elterjedtségének és az ezeket előállító készülékek kedvező fenntartási, üzemeltetési költségeinek tulajdonítható. 

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: