Megnyitja kapuit a Cascade Barlang- és Élményfürdő

Szombat délelőtt nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a demjéni Cascade Barlang- és Élményfürdő.


A 760 méter hosszú barlangrendszer 1500 négyzetméter vízfelületével, 24 méter átmérőjű és 25 méter mély, hegybe süllyesztett csúszdatornyával, 550 méter csúszófelületével Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének számít az üzemeltető szerint.

A barlangfürdő megépítése példája annak, miképpen lehet természeti kincseinket egy térség felemelkedésének hajtóerejévé tenni – jelentette ki Seszták Miklós fejlesztési miniszter a turisztikai létesítmény csütörtöki átadásán.

A miniszter az MTI-nek kifejtette: a gyógyturizmus fejlesztése a kormány számára kiemelkedő feladat, mert megélhetést jelent a kis- és középvállalkozásoknak, valamint egészségmegőrző, prevenciós hatása van a lakosság szempontjából, amely így kevesebbet költ gyógyszerekre.

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, hogy Heves megyében a gyógyturizmus mellett tovább folynak más fejlesztések is: sok sikertelen próbálkozás után biztosan megkezdődik az Egert az M3-as autópályával összekötő út építése, amely, ha elkészül, még több pihenni, gyógyulni vágyó turistát vonz a megyébe.

A létesítmény átadásán elhangzott az is, hogy Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője egy nyolc éve tartó beruházás újabb állomása, amely 30 embernek ad munkát.

Demjénben, amely a Gyógyvizek Völgyében fekszik, három év alatt mintegy kétmilliárd forintos fejlesztés valósult meg: 2012-ben egy négycsillagos gyógy- és wellness hotel épült kilencszázmillió forintból, a most felavatott barlangfürdő uniós támogatással, egymilliárd forintból készült el.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: