Miért késtek a GVH-kérelemmel a Fordulat Tőkealap ügyében

Vizsgálatot rendelt el az Eximbank annak kiderítésére, ki felel azért, hogy késve nyújtották be a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) a Fordulat Tőkealapban való részesedésszerzéssel kapcsolatos kérelmüket - közölte az Eximbank szombaton az MTI-vel.


A GVH pénteken tájékoztatta az MTI-t arról: engedélyezte, hogy a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) az OTP Bank Nyrt.-vel közös irányítást szerezzen a Fordulat Tőkealap felett. Ugyanakkor a kérelem késedelmes benyújtása miatt az OTP-vel és az Eximbankkal szemben 32,8 millió forint bírságot szabtak ki.

Az ügyben az Eximbank is közleményt adott ki szombaton. Ebben felidézték, hogy az OTP által korábban létrehozott és kizárólagosan irányított Fordulat Tőkealapban 2013-ban szereztek részesedést. A versenyjogi aggályok felmerülését követően, tavaly november 24-én az érdekelt felek a jogtiszta állapot megteremtése érdekében haladéktalanul megtették a szükséges jogi lépéseket, így a részesedésszerzés önkéntes bejelentését a GVH-nak. A versenyhivatal ezzel kapcsolatban végül 438 napos késedelmet állapított meg, és bírságot szabott ki, amelyet az Eximbank megfizetett - olvasható a tájékoztatásukban.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: