Tízmilliárd feletti a Saint-Gobain hazai árbevétele

A francia hátterű, 64 országban jelen lévő Saint-Gobain építőanyagipari vállalatcsoport, Magyarországon az utolsó lezárt üzleti évben, 2013-ban 10,26 milliárd forint árbevételt ért el, tavaly 6,2 százalékkal nőtt az árbevétele és hasonló növekedésre számítanak az idén is - közölte a magyar leányvállalat az MTI-vel.


A teljes csoport, amely a párizsi tőzsde CAC 40 indexének legrégebbi alapítású tagja, több mint 1000 konszolidált vállalatból áll, és több mint 190 ezer főt foglalkoztat, éves árbevétele meghaladja a 42 milliárd eurót.

Magyarországon a Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. nevű leányvállalattal 25 éve van jelen, jelenleg 500 alkalmazottal tevékenykedik. Termelésének több mint egynegyedét exportálja.
A Saint-Gobain legnagyobb magyarországi beruházása a halmajugrai gipszkarton gyár megépítése volt, a beruházás összege közel 10 milliárd forintot tett ki, a terméket Rigips márkanéven forgalmazzák. A cég hőszigetelő anyagát Isover néven ismerik a magyar piacon. A magyar leányvállalat része az építőanyag-forgalmazó Raab Karcher hálózat és a Platform áruház is. 

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: