Több mint negyedével nőtt a Mapei árbevétele tavaly

Huszonhat százalékkal növelte árbevételét az előző évhez képest a Mapei Kft., az építőipari segédanyagokat, víz- és hőszigetelő rendszereket gyártó cég tavalyi forgalma meghaladta a 8 milliárd forintot - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.


Az építőipar KSH által közölt 17 százalékos tavalyi bővülésénél dinamikusabb növekedés hátterét a belföldi eredmények javulása adta. A vállalat szinte minden termékcsoportban javítani tudta az eredményét, valamint kiugróan nőtt a védő- és dekorációs bevonatok, valamint az építéskémiai termékek forgalma - közölték. 

A kedvező eredményekben fontos szerepet játszott az építőipar élénkülése is. Azonban amíg az ágazat eredményeit a nagy infrastrukturális beruházások húzták, addig a Mapei érezte a lakossági piac lassú javulását is. A vállalat a javuló eredményeket az intenzív marketing tevékenységének és képzéseinek is tulajdonítja.

A közlemény idézi Markovich Bélát, a Mapei Kft. ügyvezetőjét, aki elmondta: idén további bővülésre számítanak annak ellenére is, hogy az építőipari ágazat borúlátó a növekedés várható lassulása miatt.

A Mapei Kft. 1991-ben alakult a világhírű olasz anyavállalat, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. Egy gyára működik Sóskúton, ahol építőipari segédanyagok gyártása folyik a hazai piac mellett exportra is.

A Mapei 143 főt foglalkoztat.

Forrás: MTI

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: