Új gyárigazgatót neveztek ki a Bosch miskolci gyárába

Új ügyvezető igazgatót neveztek ki a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gyárának élére, Jochen Limberger a magyarországi Bosch meghatározó autóipari alkatrészek gyártóközpontjáért felel - közölte a német társaság az MTI-vel hétfőn.


A tájékoztatás szerint a Bosch-nál 1995-től dolgozó 46 éves Jochen Limberger a gyár továbbfejlesztését és stabilizálását tűzte ki célul.

A közlemény kitér arra, hogy az új igazgató magyarországi kinevezése előtt a működtető-motorok gyártási részlegének vezetője volt a németországi Buehl-ben, hatéves nemzetközi tapasztalatra tett szert Belgiumban, ahol az ablaktörlőlapátok nagy volumenű gyártását végző telephely gyártási és műszaki igazgatója volt, míg Kínában egy motorokat gyártó mini-gyárat "épített fel a semmiből", azt 2000 dolgozó foglalkoztatásáig fejlesztve.

A miskolci autóipari alkatrészek gyártásáért felelős Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult.

Partnerei között találhatóak a világ vezető autóipari cégei, akiknek a Miskolcon gyártott ablaktörlő-rendszereket, klímaberendezések elektromos meghajtását, indítómotorokat és reléket szállítják. A termékfejlesztés állandó, folyamatosan bővül a gyár portfoliója, jelenleg klímaberendezések, villamos motorok és ablaktörlő rendszerek gyártását vezetik be.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon, az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft-ből mára Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett, csaknem kilencezer embert foglalkoztat. A 2013-as üzleti évben magyarországi forgalma 161 milliárd forintot tett ki volt.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: