Új üzemcsarnokot épített Komáromban a Kayser Automotive

A műanyag autóalkatrészeket készítő Kayser Automotive Hungária Kft. mintegy hétszáz millió forintos beruházással új üzemcsarnokkal bővítette komáromi gyárát - közölte az ügyvezető hétfőn az MTI-vel.


Nemes Ivó tájékoztatása szerint a vállalat a bővítéshez 108 millió forint pályázati támogatást nyert. A fejlesztés nyomán 66 fővel nőtt a saját állományban foglalkoztatottak létszáma. A társaság a kölcsönzött munkaerővel együtt 388 embernek ad munkát.

A Kayser Hungária műanyag autóalkatrészeket, üzemanyag-vezetékeket, levegőcsatornákat, nyomásszabályzó szelepeket és egyéb alkatrészeket állít elő. Legnagyobb vevői a Mercedes, a Volkswagen csoport, a BMW, valamint a DAF autógyárai.

A megnövekedett vevői igények miatt a gyárat egy 3200 négyzetméteres csarnokkal bővítették. Az új csarnokban a vezetékek hajlítására alkalmas kemencéket, présszerszámokat és univerzális megmunkálógépeket helyeztek üzembe.

A komáromi üzem 2013-ban 6,4 milliárd, 2014-ben 10 milliárd forint feletti árbevételt ért el, melynek 80 százaléka exportból származott.

A társaság anyavállalata, a németországi központú A. Kayser Automotive Systems GmbH a műanyag vezetékek gyártásának piacán elfoglalt pozíciója szerint az öt legnagyobb európai gyártó között szerepel. A magyar leányvállalatot 2003-ban, zöldmezős beruházásként alapították.

A Kayser GmbH-nak világszerte több üzeme van. A fejlesztést Németországban végzik, a gyárak Kínában, Lengyelországban, Magyarországon, Mexikóban, Spanyolországban találhatók.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: