A Leier 2,1 milliárd forintból fejlesztett tavaly

A győri székhelyű Leier Hungária Kft. 2,1 milliárd forintból bővítette kapacitását tavaly, a beruházással ötven új munkahelyet teremtettek – közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.


A 2013-ban indult fejlesztést az Új Széchenyi terv 512 millió forinttal támogatta.

A vállalat kilenc magyarországi üzeme közül a jánossomorjai, a győri, a gönyűi és a jánosházi üzemekben valósult meg építési és infrastruktúrát is érintő beruházás. Emellett új gyártóberendezéseket szereztek be, amelyek révén nem csak a vállalat kapacitása, hanem a termékválaszték is bővült.

A cégcsoport üzemeit folyamatosan korszerűsíti, az elmúlt tíz év során, több mint 30 milliárd forintot költöttek magyarországi beruházásokra.

Az MTI kérdésére a vállalat PR vezetője, Ekker Eszter elmondta, hogy bár a pontos nyereségadatok még nem ismertek, 2014-ben több mint 20 milliárdos forgalma volt a cégcsoportnak, ez újabb növekedés 2013-hoz képest. 

A Leier Hungária Kft. az osztrák Leier cégcsoporthoz tartozik, amely hat országban, Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban összesen 37 telephellyel rendelkezik. Mintegy 2000 alkalmazottat foglalkoztat, ebből Magyarországon ezret. 

A cégcsoport hét magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplője. A kerámia és könnyűbeton falszerkezetek mellett méretre gyártott vasbetonszerkezeteket, födémrendszereket, kéményrendszereket, kültéri burkolatokat, kertépítő elemeket, mélyépítő és környezettechnikai rendszereket gyárt.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: