A Magyar Telekom 42 millió euróért megveszi a GTS Hungaryt

A Magyar Telekom mintegy 42 millió euróért (körülbelül 13 milliárd forintért) vásárolja meg a GTS Hungary alternatív infokommunikációs szolgáltatót a Deutsche Telekomtól - közölte szerdán az MTI-vel a Magyar Telekom, amelynek igazgatósága jóváhagyta a vásárlásról szóló döntést.


A GTS Hungary megvásárlásával a Magyar Telekom elsődleges célja, hogy tovább erősítse piaci pozícióját üzleti ügyfelei körében - beleértve a nemzetközi nagykereskedelmi ügyfeleket is - az üzleti szolgáltatások piacán. 

A megvásárolt cég jelenleg mintegy 7 ezer üzleti előfizetőnek nyújt országszerte vezetékes hang-, adat-, internet- és informatikai szolgáltatást, ugyanakkor közel 11 ezer lakossági előfizetője is van, akiknek vezetékes telefon- és internetszolgáltatást kínál, míg jelentős a hazai és nemzetközi nagykereskedelmi üzletága is. 

A Magyar Telekom most arra fókuszál, hogy a GTS Hungary tevékenységét néhány éven belül, minél sikeresebben integrálja a vállalatcsoportba. Tervei szerint közép- és hosszútávon lehetőséget teremt a vezetékes és mobil keresztértékesítésre, informatikai szolgáltatási piacának bővítésére, valamint a folyamat-, hálózat- és létszám-racionalizálás révén költségmegtakarításra is - olvasható a közleményben. 

A Deutsche Telekom csoporton belüli tranzakció várhatóan 2015 második negyedévében zárul le.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: