Buda-Cash - zárolták az EHEPet és a Norbi Updat-et

Az Első Hazai Energia-portfolió (EHEP) Nyrt. értékpapírjainak és pénzeszközeinek túlnyomó részét a Buda-Cash Zrt.-nél tartja, ezekhez jelenleg nem fér hozzá - tájékoztatott a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden. A Norbi Update Lowcarb Nyrt. azt közölte, hogy a szakjogászok szerint a részvényeik biztonságban vannak.


Az EHEP tájékoztatójában emlékeztetett, hogy kedden a jegybank azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki. Az intézkedések hatálya alatt az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel. Az intézkedések visszavonásig, de legfeljebb a jegybanki vizsgálat lezárásáig maradnak életben.

Az EHEP Nyrt. értékpapírjainak és pénzeszközeinek túlnyomó részét a Buda-Cash Zrt.-nél tartja, ezekhez jelenleg a felügyeleti döntés miatt nem fér hozzá - közölték.

A társaság felidézte azt is, hogy a jegybank felügyeleti biztosokat rendelt ki a DRB bankcsoport tagjaihoz, és korlátozásokat léptetett életbe valamennyi intézménynél. Az ideiglenes intézkedések a hitelintézetek jegybanki vizsgálatának lezárásáig maradnak érvényben.

Az érintett pénzintézetek közül a DRB Bank Zrt.-nél az EHEP bankszámlával és lekötött betéttel rendelkezik, az ÉRB Bank Zrt. részére pedig 200 millió forint értékben alárendelt kölcsöntőkét nyújtott egy évvel ezelőtt - tájékoztatott a társaság. Közölték: ha további információ áll rendelkezésükre, arról tájékoztatják a részvényeseket.

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. a Buda-Cash Brókerházzal kapcsolatos hírek kapcsán azt közölte: a részvényesek biztonságát érintő kérdésekről szakjogászok véleményét kérték. Egybehangzó álláspontjuk az, hogy a társaság részvényei biztonságban vannak, és a vizsgálat lezártát követően azokat a tulajdonosok akár más értékpapír-kezelőhöz átvihetik - olvasható a tájékoztatásban.

A cég életében nincs olyan fejlemény, ami az értékét negatívan befolyásolná - hangsúlyozták.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: