Határozatlan idejű sztrájk a Pick Zrt. pécsi üzemében

Csütörtökön reggel hat órától teljes, határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a Pick Szeged Zrt. (Pick Zrt.) pécsi üzemének munkavállalói – közölte az MTI-vel Mózes Tibor, a Liga Szakszervezetek szervezési osztályának vezetője.


Mózes Tibor a Liga Szakszervezetek MTI-hez eljuttatott közleményét megerősítve azt mondta, a megmozdulásra azt követően került sor, hogy február 10-én már tartottak a dolgozók egy egyórás figyelmeztető sztrájkot a Pick Zrt. által előírt drasztikus teljesítménynövelés miatt.
Közlése szerint a munkabeszüntetésben mintegy 200-an vesznek részt, a gyár teljesen leállt, a dolgozók az üzemi étkezdében gyülekeznek, a sajtót nem engedik be a gyár területére.
A Liga Szakszervezetek MTI-hez eljuttatott közleményében azt írják, a munkavállalók közt elkeseredést, elégedetlenséget váltott ki, hogy a nyár óta a munkáltató megemelte a műszakonként feldolgozandó félsertések számát 3200-ról 3600-ra, esetenként még többre. Ezt a teljesítményt uqyanakkor a Liga közlése szerint a munkáltató semmivel sem honorálta.
A közlés szerint tovább fokozza a feszültséget, hogy a csontozóban azon a szalagon, ahol a Pick munkavállalói dolgoznak, a cég bérmunkásokat is foglalkoztat, akik magasabb bért kapnak, mint a jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező munkavállalók.
A Liga utal arra, hogy az üzemen belül a csomagolórészleget is érinti a probléma, hiszen a feldolgozott áruval ők dolgoznak. Így a csütörtökön kezdődött munkabeszüntetéshez már az ottani kollégák is csatlakoztak.
A Liga közleményében kitérnek arra, hogy a Pick Zrt. több üzemében - így például Baján - is hasonló problémák vannak.
Mózes Tibor közlése szerint egyeztetés és tárgyalás céljából Nagy Endre, a Pick Zrt. vezérigazgatója Szegedről Pécsre tart.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: