Magyarországi cég épít wellnessközpontot az erdélyi Nagyváradon

A Kész Építő és Szerelő Zrt. építi meg Nagyváradon a polgármesteri hivatal megbízásából azt a csaknem 20 millió euró értékű wellnessközpontot, amelyre az önkormányzat európai uniós pénzeket pályázott meg - közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.


A helyi önkormányzat tavaly augusztusban hirdetett versenytárgyalást a szabadidős központ megépítésére, és most a magyar cég ajánlatát fogadta el. A szerződés értéke áfával együtt 85,6 millió lej (5,9 milliárd forint). Az eredetileg áfamentesen 81,1 millió lejre (5,6 milliárd forint) becsült szerződést a magyar vállalat 69,8 millió lejes (4,8 milliárd forint) árajánlattal nyerte meg.  

A Nymphaea (Tündérrózsa) nevet viselő wellnessközpont a nagyváradi városi strand helyén épül meg. A szabadidős központ hat épületet és hét szabadtéri medencét foglal magában. A létesítmény európai uniós pénzből épül meg, amelyre a nagyváradi önkormányzat pályázott.

A Kész Építő Zrt. 2001 óta van jelen Romániában, akkor alapítottaa ugyanis Kolozsváron első külföldi leányvállalatát, amely számos ipari csarnok, logisztikai központ és egyéb létesítményt épített, illetve újított fel.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: