Olcsóbb lesz az M0-s továbbépítésének tervezése

Az eredetileg becsült nettó 430 millió forint helyett a Roden Mérnöki Iroda Kft. és a Vibrocomp Kft. nettó 298 millió forinttal nyerte az M0-s autóút nyugati szektora továbbépítésének környezeti tervezésére kiírt közbeszerzést - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.


A két cég mint a legolcsóbb közös ajánlattevő nyert.

A nyílt közbeszerzés kiírója a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. volt. A másik - szintén közös - ajánlatot az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt., az Unitef ’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. valamint az Út-Teszt Mérnök és Szolgáltató Kft. tette.

A feladat az M0-s autóút nyugati szektorának a 10. számú főút és az 1. számú főút közötti szakaszára a környezeti hatástanulmány és a Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, illetve a környezetvédelmi engedély megszerzése.

A NIF honlapja szerint a nyomvonal hossza mintegy 18 kilométer, amelynek több mint a fele - szakaszosan - alagútban vezet. A nyomvonallal érintett települések: Solymár, Budapest II. kerület (Pesthidegkút, Budaliget), Nagykovácsi, Remeteszőlős, Budakeszi, Biatorbágy, Budaörs.

A szakasz kivitelezése a 2020-2027-es uniós költségvetési ciklus első felében indulhat el.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: