Új stratégiai megállapodásokat kötött az NFM

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elsősorban a jogalkotási tevékenység előkészítésében, illetve a mindennapi munkában számít a stratégiai partnerek tapasztalataira - mondta Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára kedden Budapesten, amikor újabb 6 partnerrel írt alá stratégiai megállapodást.


Ezzel 25 szervezetre nőtt az együttműködés intézményes kerete.

Az államtitkár szerint az eddigi 19 stratégiai partnerrel az együttműködés kedvező tapasztalatokat hozott. A partnerségi megállapodási rendszer működtetése lehetővé teszi, hogy megalapozott, végrehajtható jogszabályok szülessenek, a partnerek pedig részesei legyenek a szakmapolitikai döntések előkészítésnek, a távlatos gondolkodásnak - mondta Fónagy János.

Az NFM államtitkára hangsúlyozta, hogy a válságot követően Magyarország mára Európa által is elismert eredményeket ér el, stabilizálódott, kiszámíthatóan működik. A tudatos, jövőbe mutató jogalkotáshoz pedig nélkülözhetetlenek azok az impulzusok, amelyek a szakmájukat jól ismerő, tapasztalt ágazati szereplőktől, érdekvédelmi szervezetektől érkeznek - tette hozzá.

Fónagy János kedden az Autós Életciklus Érdekképviseleti Nagykoalíció Egyesület, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, a Köztisztasági Egyesülés, a Magyar Autóklub, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség és a Magyar Víziközmű Szövetség képviselőivel írt alá stratégiai partnerségi megállapodást.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: