A Spar tagad: nincs mérgező paprika

Nincs mérgező paprika a Spar áruházlánc üzleteiben, ellentétben a Greenpeace Magyarország állításával - reagált a Spar Magyarország Kft. a környezetvédő szervezet keddi bejelentésére MTI-hez eljuttatott közleményében.


A tájékoztatás tartalmazza az áruházlánc Greenpeace-nek címzett levelét, ebben a Spar rögzíti: nem forgalmazza azt a zárt, műanyag tasakos, kétszer 225 grammos kiszerelésű terméket, ami a laborvizsgálati jegyzőkönyvben szerepel és a szervezet bizonyítékul csatolt a Spar-nak küldött levelében.

Hozzátették: a Greenpeace által alkalmazott mintavételi eljárás nem volt minden tekintetben szabályos, mivel nem rögzítették a termék pontos nevét, tételazonosítóját, így a későbbi nyomon követés nem lehetséges, valamint ellenminta vételére sem került sor, így a vizsgálati eredmény utólag nem ellenőrizhető.

A Greenpeace keddi budapesti demonstráción jelentette be, hogy március elején, közjegyző jelenlétében hét áruházlánc boltjaiban 12 féle paprikát vettek, a független laboratórium nyolcban húszféle vegyszermaradványt talált.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: