Csxak statisztika lesz az életszínvonalat

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) országos adatfelvételt végez a lakosság fogyasztási szokásairól, jövedelmi helyzetéről és életkörülményeiről március 16. és május 15. között - tájékoztatta a statisztikai hivatal hétfőn az MTI-t.


A közlemény szerint a háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvételben részt vevő 13 ezer háztartás kiválasztása véletlenszerűen történik.

A háztartásokat felkereső kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek, a kérdésekre az interneten vagy a kérdező személyes közreműködésével lehet válaszolni. A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, felhasználásuk összesítve, egyedi azonosítás nélkül történik - olvasható a tájékoztatásban.

A kérdezőknek válaszoló háztartások ajándékot kapnak, míg a kérdőívet interneten kitöltő háztartások között táblagépeket sorsolnak ki - írja a statisztikai hivatal.

A KSH a felvétel alapján különböző nemzetközi szervezetek számára (Eurostat, UNICEF, Világbank, OECD) szolgáltat rendszeresen adatokat. A magyar felhasználók közül a háztartások életszínvonalára vonatkozó információk iránt újságírók, magánszemélyek, cégek, bankok, piackutatók is rendszeresen érdeklődnek - írja a KSH.

Az adatokat novemberben teszi közzé a KSH - közölte a hivatal az MTI érdeklődésére.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: