Segít a Főgáz a brókerügy miatt bajba kerülteken

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó Főgáz Zrt. segíti azokat az egyetemes szolgáltatásban lévő ügyfeleit, akiknek a Buda-Cash Brókerház vagy a Quaestor Zrt. károsultjaként átmeneti nehézségeik adódnak a gázszámlák kifizetésében, és a kapcsolódó bankok jelenleg folyó hatósági vizsgálata miatt nem férnek hozzá bankszámlájukhoz - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.


A méltányossági kedvezmény igénybevételéhez az állami tulajdonú Főgáz kéri érintett ügyfeleit, hogy esetleges fizetési nehézségeiket időben jelezzék a társaság ügyfélszolgálati pontjain. A társaság minden esetet egyedi eljárás alapján kezel.

A Főgáz valamennyi ügyfélszolgálati elérhetősége megtalálható a www.fogaz.hu oldalon. A telefonos ügyfélszolgálat a 06 40 474 474-es számon fogadja az ügyfelek beérkező hívásait - hívták fel a figyelmet a közleményben.

Korábban az E.on csoport is közölte, hogy méltányos eljárásra számíthatnak a rendkívüli helyzetben a Buda-Cash ügyben érintett ügyfelek.

A Tigáz is arról tájékoztatott, hogy a gázszolgáltató minden tőle telhető módon segíteni fogja azokat az ügyfeleit, akiknek a vizsgálat miatt időszakosan pénzügyi nehézségei lettek, és ezért nem tudják rendezni a gázszolgáltatás díját.

Az Elmű-Émász arra hívta fel a figyelmet, hogy a társaságcsoport általános szabályai szerint részletfizetést, esetleg halasztást kérhetnek azok az ügyfelek, akik a DRB bankcsoport bankjainál megszabott kifizetési limit miatt két hónapon belül nem tudják rendezni villanyszámlájukat.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: