Tervezhetik az M15-ös autópálya kiszélesítését

A jelenleg 2x1 sávos M15-ös autópálya 2x2 sávossá történő szélesítéséhez szükséges engedélyezési tervre kiírt tendert az UNITEF'83 Műszaki tervező és Fejlesztő Zrt. nyerte meg, az építés 2017 és 2019 között várható.


A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által a tervezésre kiírt nyílt közbeszerzésre 6 ajánlat érkezett, derül ki a hétfői Közbeszerzési Értesítőből. A legolcsóbb ajánlat nyert, a becsült nettó 450 millió forinttal szemben nettó 439 millió forinttal.

A nyertes cégen kívül ajánlatot tett még az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt., a Via Futura Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Kft., a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., a TURA-Terv Mérnökiroda Kft., valamint a SpeciálTerv Építőmérnöki Kft.

A 15 kilométeres - az M1 autópályát a szlovák határral Pozsony előtt - összekötő autóúton sok a súlyos baleset, az út négysávúvá szélesítése már évek óta napirenden van. 

A mostani tender a bővítés építési engedélyezési terveinek az elkészítésére szól és tartalmazza a rajkai határátkelőhelyen az autópálya akadálymentes forgalmának biztosítását is. 

A tervezési feladat tartalmazza továbbá a szakaszon található külön szintű csomópontok felülvizsgálatát, szükség szerinti áttervezését és engedélyezési terveinek elkészítését is. A tervező feladata még a meglévő létesítmények állapotfelvétele.

Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, hogy az építést a 2017 és 2019 közötti időszakra tervezik, amennyiben a szükséges forrás a beruházó rendelkezésére áll.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: