A Morgan Stanley dicsérte a magyar gazdaságot

Magyarországon az idén 3,5 százalékkal nőhet a GDP a tavalyi 3,6 százalék után a Morgan Stanley elemzőház friss előrejelzése szerint; a növekedést elsősorban a belső kereslet támogathatja, de lökést ad a gazdaságnak az is, hogy javulnak az euróövezeti országok növekedési kilátásai is - írja a Világgazdaság.


A cikk szerint a Morgan Stanley részben arra alapozza a várakozását, hogy 2015 első hónapjaiban jelentősen bővült Magyarországon az ipari termelés és jól alakult az export is. Az elemzőház szerint idén nem a beruházások, hanem a háztartások fogyasztása lehet a belső kereslet motorja.

A Morgan Stanley elemzője, Pasquale Diana szerint a fogyasztás nemcsak tartja lendületét, hanem a 2013-asnál is gyorsabban erősödhet. Ebben nagy szerepe van annak, hogy idén is 0,2 százalékkal csökkenhetnek a fogyasztói árak, éppen annyival, mint tavaly.

Az elemzőház a munkaerőpiac helyzetét is nagyon kedvezően látja. Prognózisuk szerint idén 6,8 százalékra csökkenhet a munkanélküliségi ráta a tavalyi 7,7-ről.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: