A posta cége tovább tárgyalna

A posta értékszállító cége, a JNT Security Kft. (JNT) a bértárgyalások folytatását kezdeményezi, és közölte azt is: nem tekinti a kollektív szerződés megszegésének, ha az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) a tárgyalások alatt gyakorolja a sztrájk szervezésére vonatkozó jogokat.


A JNT és a Magyar Posta Zrt. csütörtöki közleménye szerint a JNT április 27-én levélben kérte az ÉŐDSZ-t, hogy folytassák a bértárgyalásokat. Ezt a szakszervezet azzal utasította el, hogy ehhez a kollektív szerződés alapján fel kellene oszlatni a sztrájkbizottságot, és egyoldalúan be kellene fejezni a sztrájkot, amire nem hajlandó.

A társaság most május 4-re meghirdeti a bértárgyalások folytatását, és deklarálja, hogy eseti jelleggel nem tekinti a kollektív szerződés megszegésének a sztrájkbizottság feloszlatásának elmaradását - közölte a cég, jelezve ugyanakkor azt is: azt tekinti az ÉŐDSZ részéről a minimális kooperatív lépésnek, ha felfüggeszti a sztrájkot a tárgyalások alatt.

A tájékoztatás szerint a JNT többször tett már kompromisszumos javaslatot az idei bérfejlesztésre, legutolsó, április 17-én tett és azóta teljesített ajánlata az volt, hogy 2015. január 1-jéig visszamenőleg az értékszállítók esetében átlagosan 2,2 százalékkal emeli az alapbért. A JNT továbbá vállalta, hogy a 2015-ös üzleti eredmények alapján, 2015. harmadik negyedévét követően megvizsgálja annak lehetőségét, hogy 3,3 százalékos, alapbéremeléssel megegyező összegű, egyszeri kifizetést teljesítsen - írják a tájékoztatásban.

A cég bízik abban, hogy az ÉŐDSZ is kompromisszumkészséget mutat és visszaül a tárgyalóasztalhoz, továbbá elmozdul az 5 százalékos bérfejlesztési ajánlatától, hiszen azt a JNT a jelen piaci környezetben nem tudja kigazdálkodni - olvasható a közleményben.

Az ÉŐDSZ JNT Security Kft.-nél működő szervezete április 20-án éjféltől hirdetett sztrájkot határozatlan időre, mivel nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: