Meghosszabbították a háztartási nagygép-csere programot

Meghosszabbította május 30-ig a gépvásárlási határidőt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az Otthon melege program háztartási nagygép-csere alprogramjában - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.


A közlemény szerint a már kiadott támogatói okiratokban rögzített gépvásárlási határidők május 30-ig meghosszabbíthatók, módosítási kérelem és az annak kötelező mellékletét képező kereskedői nyilatkozat benyújtásával. 

A háztartási nagygép-csere alprogramra beérkezett pályázatok feldolgozása lezárult, a minisztérium csütörtökig 24 780 pályázat támogatását hagyta jóvá, tehát a pályázatok több mint 95 százaléka már támogatásban részesült.

A tárca kérésére a pályázatkezelő megkezdte a kizárt pályázatok felülvizsgálatát, így még tavasszal további pályázatok esetében várható támogatói döntés. Az elszámolások benyújtásával kapcsolatos határidők a miniszteri döntésekhez igazodnak. 

A közlemény szerint a minisztérium a források függvényében további pályázatok meghirdetését tervezi, melyek a lehető legszélesebb körnek biztosítanak lehetőséget az energiahatékonyság növelésére, az energiaköltségek csökkentésére.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: