Nőtt a román építőipari termelés

Csaknem 15 százalékkal nőtt a román építőipari termelés volumene az idei első két hónapban - közölte szerdán a bukaresti statisztikai intézet.


A nyers adatok szerint a növekedés 14,8 százalék volt, a szezonális és munkanaphatással kiigazított érték szerint a bővülés 14,7 százalékos. Az új építményeknél végzett munkálatok volumene 20 százalékkal bővült, a karbantartási munkálatok esetében 8,3 százalékos növekedést jegyeztek, míg a generáljavítások 2 százalékkal estek vissza.

Éves összevetés szerint februárban az építőipar termelési volumene 19,7 százalékkal nőtt a tavalyi hasonló időszakhoz képest, havi bontásban 24,3 százalékos növekedést jegyeztek januárhoz képest.

Az építkezések volumene tavaly a nyers érték szerint 6,7 százalékkal csökkent 2013-hoz képest. A román gazdaság növekedésének egyik lassító tényezője az építőipar teljesítménye volt, amelyre kedvezőtlen hatással volt, hogy számos közberuházás megtorpant, miután a román kormány mintegy 40 százalékkal csökkentette az erre fordított összegeket.

Forrás: MTI

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: