A BÉT törli a BTelt a terméklistáról

Törlik a Business Telecom (BTel) törzsrészvényeit és kötvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájáról, mivel a társaság ellen felszámolási eljárás indult - olvasható a tőzsde honlapján.


A tájékoztatás szerint utoljára május 29-én kereskedhetnek a BTel termékeivel, június 3-án pedig végleg törlik azokat.

A felszámolást a Bács-Kiskun Megyei Bíróság rendelte el április 23-i végzésében, a felszámolás kezdő időpontja 2015. május 20. 

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában jegyzett, kecskeméti székhelyű BTel nem tudta határidőre teljesíteni az általa forgalomba hozott kötvények tőketörlesztését és kamatfizetését, emiatt több milliárd forint hitelezői tartozása van.

A társaságot korábban többször megbírságolta mind a BÉT, mind a pénzügyi felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank, mert nem tett eleget maradéktalanul a tájékoztatási kötelezettségeinek. A társaságnak e szervezetek felé is tartozása van.

A társaság értékpapírjainak kereskedését legutóbb április 22-én ismételten felfüggesztette az MNB, szintén a tájékoztatási kötelezettség megszegése miatt. A felfüggesztés határozatlan időre szólt, így azóta nem kereskedtek a BTel részvényekkel és kötvényekkel a tőzsdén.

Forrás: MTI 
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: