Elkészül októberre a geotermikus rendszer Szarvason

Elkészül a geotermikus rendszer fejlesztése Szarvason októberre, a tavaly februárban indított beruházás európai uniós forrásokból valósul meg – tudatta a projektgazda közleményben az MTI-vel kedden.


A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a támogatás mértéke 85 százalékos. Az önkormányzat az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében benyújtott pályázatával 602 millió forintos támogatást nyert el.

A kivitelező cég, a Porció Kft. október végéig bekapcsolja rendszerbe az új alhőközpontok termálcsatlakozását, az önkormányzati termálfogyasztók és a termelő kút esetében felújítja a gépészetet, illetve a fogyasztóknál kiépíti a távfelügyeleti rendszert – olvasható a közleményben.
A projektgazda hangsúlyozta: a termálkútból nyert 98 fokos víznek köszönhetően a bekötött intézményekben a teljes éves gázfogyasztás csaknem 100 százalékban kiváltható, valamint a szén-dioxid és más üvegházhatású gázok kibocsátása is mérséklődni fog.
Az MTI kérdésére közölték: a rendszerre 15 épület csatlakozik majd, egyebek mellett a helyi könyvtár, a sportcsarnok, egy általános iskola, egy óvoda és az önkormányzati üdülő is.

Forrás: MTI

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: