Koncentráltan kell bemutatni a magyar termékeket

Koncentráltan kell bemutatni azokat a világszínvonalú magyar termékeket és szolgáltatásokat, amelyekre bármely piacon van kereslet – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár hétfőn a jordániai Ammanban az MTI-nek, miután megnyitotta a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. által szervezett magyar termékeket bemutató kétnapos kiállítást.


“Olyan termékeket, szolgáltatásokat mutatunk be, amelyekre mindenki felkapja a fejét” – fogalmazott az államtitkár. Ezek egy része agrártermék vagy technológiai know-how, elsősorban a vízgazdálkodás, valamint az információs technológia és a városüzemeltetési rendszerek területén – fejtette ki.

Kiemelte a városvilágítási technikát, amelyben egyes magyar cégek világszínvonalú újításokat fejlesztettek ki.

A mintegy 25 magyar és 70 jordániai üzletember részvételével tartott rendezvényen több céges egyeztetést is tartottak, valamint konkrét, termékre szóló megkeresések is érkeztek vállalatoktól – összegezte az első nap tapasztalatait az államtitkár.

Magyar Levente elmondta: Jordánia a világ vízben harmadik legszegényebb országa, óriási probléma a vízellátás, és mivel ezen a területen – vízszabályozás, csatornázás, víztisztítás – a magyar vállalatok nagy tapasztalatokkal rendelkeznek, kiváló lehetőségek vannak az együttműködésre.

A látogatás során az államtitkár találkozott Mohamed Tajszír Bani Jászínnal, a Jordán Külügyminisztérium főtitkárával, akivel főleg a Közel-Kelet geopolitikai kihívásairól egyeztettek.

Rámutatott: a biztonság akut kérdés Jordániában a környező országok, elsősorban Szíria, Irak, valamint a közeli Jemen bizonytalan belpolitikai helyzete miatt. Jordánia a térség egyetlen igazán stabil arab állama, ahol a magyar cégek kiszámítható üzleti kapcsolatokat építhetnek ki – hangsúlyozta Magyar Levente.

A 2013-ban alapított ammani Magyar Nemzeti Kereskedőház feladata az, hogy összefogja a magyar termékek és szolgáltatások iránt érdeklődő jordániai cégeket, és összehozza lehetséges magyarországi partnerekkel, valamint segítse az üzleti kapcsolatokat.

A meglévő politikai bizalmi kapcsolatrendszer üzleti kamatoztatásáról van szó – jegyezte meg az államtitkár.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: