Közgazdász-életműdíjat kapott Chikán Attila

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) elnöksége közgazdász-életműdíjat adományozott Chikán Attila közgazdászprofesszornak, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagjának, volt gazdasági miniszternek, az MKT gazdaságpolitikai és gazdaságelméleti szakosztálya elnökének - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.


A közlemény idézi Kovács Árpádot, a társaság elnökét, aki köszöntőjében elmondta: sok évtizedes, iskolateremtő és közösségépítő egyetemi oktatói tevékenységének, sokoldalú és kiemelkedő tudományos és gazdaságpolitikusi munkásságának, valamint az MKT szakosztályának elnökeként végzett szervezőmunkájának elismeréseként adományozták az MKT legmagasabb kitüntetését Chikán Attilának.

Emlékeztetett rá, hogy a közgazdászprofesszor alapította a közgazdászok neveléséért létrejött Rajk Szakkollégiumot, a professzor könyveiből közgazdászok generációi sajátíthatták el a vállalat-gazdaságtan alapjait, emellett pedig az elmúlt években versenyképességi kutatásaival segíti a logisztikai szakmát is.

A 121 éves Magyar Közgazdasági Társaság a magyar közgazdászok legrégebbi szakmai szervezete, közhasznú egyesület, mintegy 5500 tagja van. A társaság tucatnyi szakosztályt működtet, és csaknem valamennyi megyében vannak helyi szervezetei, amelyek rendszeresen előadásokat, vitákat, konferenciákat szerveznek, legfontosabb rendezvénye a közgazdász-vándorgyűlés.

Forrás: MTI

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: