Megteltek a szállodák a pünkösdi hosszú hétvégére

Május elseje után ismét megteltek a belföldi szállodák a háromnapos pünkösdi hosszú hétvégére, a legtöbb hotelben már nincsen szabad hely. Az MTI körképe szerint a SZÉP-kártya kampány is meghatározó szerepet játszott ebben.


A SZÉP-kártyákra 2013-ban feltöltött pénzt május 31-ig lehet elkölteni, erre a kártyakibocsátók és a szolgáltatók is több fórumon figyelmeztettek az elmúlt hetekben.

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára szerint vidéken telt ház van azokban a szállodákban, amelyek wellness- vagy gyógyszállodák, és családoknak nyújtanak pihenési lehetőséget.

A hosszú hétvégék általában jó üzletmenetet és magasabb foglaltságot jelentenek, elsősorban a vidéki wellness szállodák számára, ahol ilyenkor jellemzően a magyar vendégek vannak többségben - tette hozzá. Az időjárás csak az utolsó pillanatban foglalni akarókat térítheti el az utazástól - vélekedett.

Telt ház lesz Visegrádon is a hosszú hétvégén, ahol kiemelt árakkal sikerült értékesíteni a szobákat.

Zala megyében Hévíz és Alsópáhok is kedvező foglaltsági adatokról számolt be, az átlagos kihasználtság 90 százalékos. Az utolsó pillanatban foglalóknak még tudnak helyet biztosítani, a három éjszakás csomagokat itt is kiemelt áron értékesítik.

Debrecenben rekord közeli foglaltságot hozott a pünkösdi hosszú hétvége, és az azt megelőző, illetve követő napokra is 90 százalék feletti a foglaltság. Eddig ilyenkor még soha nem volt telt ház, a mostani az első év, tavaly 70 százalékos volt a hotelek telítettsége. Ebben a SZÉP-kártya kampánynak is jelentős szerepe volt az hoteligazgatók szerint.

Hajdúszoboszlón a rossz időre panaszkodnak

Hajdúszoboszlón gyenge foglaltságról számoltak be a szállodák, a hotelek telítettsége alig haladja meg az 50 százalékot, ebben az időjárásnak is szerepe lehet. Ahogy minden hosszú hétvégére, erre is programokkal kibővített ünnepi csomagajánlatokkal készültek.

Sárváron és Bükfürdőn a wellness szolgáltatásokat is nyújtó szállodákban a foglaltság 90 százalékos, van még néhány szabad hely. A május elsejei hétvége erősebb foglaltságot hozott a visszajelzések szerint, de a mostani SZÉP-kártya akció miatt még tovább bővülhet a szállodák szobakihasználtsága.

Idén még két hosszú hétvége lesz

Az idén még két alkalommal lesz több napos hosszú hétvége, ami segít megnyújtani a pihenést: augusztus 20. csütörtökre, október 23. péntekre esik.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: